01 березня 2017

АСУТП для Межеричанського ГОК

 Компанія ЕЛАС завершила виготовлення щитів та написання програмного забезпечення АРМ оператора, на замовлення компанії-партнера ТОВ «ПрогресГруп». Дане обладнання буде поставлене в складі сушильного комплексу з сухою пилеочисткою чорнового ільменітового концентрату на Межерічанський гірничо-збагачувальний комбінат (Україна). Проектом передбачається дві лінії з сушарками барабанного типу та рукавними фільтрами ФРІР.

При проектуванні системи управління була вибрана розподілена структура побудови АСТП. Для кожного вузла комплексу був спроектований індивідуальний щит керування. Така структура дозволить проводити наладку кожного вузла , а у разі потреби при виникненні нештатних ситуацій і працювати, незалежно від всієї системи. За елементну базу системи автоматизації середнього рівня було вибрано контролери фірми Siemens.

 

Так до складу АСУТП увійшли:

-          Щит керування конвеєром загрузки з тензометрією. Щит в своєму складі має контролер S7-1200 з модулем SIWAREXW241, та панеллю оператора KTP400 Comfort. Програмне забезпечення дозволяє засобами панелі оператора проводити всі види робіт по налаштуванню конвеєрних ваг.

-          Щит керування рукавним фільтром. Блоком керування виступає контролер S7-1200, фільтр може працювати в циклічному та автоматичному режимах.

-          Щит керування теплогенератором КРОН-4. Щит в своєму складі має контролер S7-1200 та панель керування KTP400 Comfort. Так як і щит керування загрузкою, цей щит дозволяє проводити всі роботи по налаштуванню пальника і теплогенератора.

-          Щит керування технологічним обладнанням. В цьому щиті використано контролер S7-1500. До його обов’язків відноситься  координація роботи усіх вузлів, управління перетворювачами частоти та через нього відбувається взаємодія АРМ оператора з системою. Для візуалізації процесів щит оснащений панеллю оператора KTP 1200 Basic.

-          Щит силовий. В силовому щиті розміщені перетворювачі частоти конвеєра загрузки та димососа. В якості перетворювачі частоти було вибрано Sinamics 120C. Взаємодія контролера з перетворювачами частоти відбувається через мережу Profi Net.

-          В якості програмного забезпечення для АРМ оператора була застосована SCADA фірми Siemens- WinCC.

Усі щити будуть об’єднані мережею Ethernet, завдяки великій швидкості обміну в мережах даного типу, очікується надійна і ефективна робота всього комплексу.

   

ЕЛектронні Автоматизовані Системи | 2024